Snel afvallen

Snel afvallen, wie wilt dat nou niet?

Naarmate er steeds meer lekkernijen op de wereld komen, gaan we allemaal meer eten. Denk aan lekkernijen zoals drop, vla, gebakjes en natuurlijk niet te vergeten chocolade. Hartstikke lekker natuurlijk, maar helaas kom je er ook nogal van aan en erg gezond is het ook niet altijd. Na een vreetperiode vlak voor de zomer moest ik van mezelf snel afvallen om niet met een rode kop over het strand hoeven te lopen. Mijn ervaring vind je terug in dit artikel over snel afvallen. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee, ik ben er 7 kilo mee afgevallen, wellicht is het ook jouw antwoord op hoe kun je snel afvallen.

Effectief en snel afvallen

Om snel af te vallen heb je behoorlijk veel doorzettingsvermogen nodig. Tijdens het afvallen krijg je namelijk minder calorieën binnen dan dat je verbrandt. De balans tussen het aantal calorieën dat je binnenkrijgt en dat je verbrandt zal tijdens het afvallen uit evenwicht moeten raken. Dit kun je bewerkstelligen door minder te gaan eten, of caloriearm, en door meer te gaan bewegen. Een combinatie van deze twee is het geheim van snel afvallen.

De gevaren van snel afvallen

Snel afvallen wil iedereen. Je moet echter wel blijven opletten, want snel afvallen is niet geheel ongevaarlijk. Snel afvallen is goed, te snel afvallen niet. Als je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt tijdens het afvallen gaat je lichaam spieren afbreken om uit de vrijgekomen eiwitten energie te halen. Dit is natuurlijk een ongewenst effect, wat kan gebeuren bij te snel afvallen. We willen natuurlijk vet kwijt raken en geen spierweefsel. De afbraak van spierweefsel gaat gepaard met een slap gevoel. Een goed dieet bevat dus in ieder geval alle noodzakelijk voedingsstoffen.

De moeilijkheden van snel afvallen

Snel afvallen is een droomwens van veel mensen, en dus ook van mij. Snel afvallen is echter niet echt een makkie. Er staan je veel moeilijkheden en verleidingen te wachten; de hongerklap, opeens enorme trek met een gevoel van totale vermoeidheid, verleiding door etende mensen in je omgeving, gebrek aan discipline ten opzichte van het voorgenomen sportprogramma!

Sneller afvallen met sporten nu ook recreatief

Mijn geheim van snel afvallen zit in de combinatie van minder eten en meer bewegen. Om te beginnen het minder eten. Ik ben niet echt keihard gaan lijnen met allerlei afvalprogramma’s of iets dergelijks. Ik heb gewoon iedere dag ontbeten, geluncht en avond gegeten, gewoon dezelfde porties als altijd. Verder nam ik de hele dag niets, dus geen snacks 's avonds en niks bij de koffie. Het tweede wat ik ben gaan doen is meer bewegen, niet gelijk radicaa, maar heel rustig. Een loopprogramma van het internet gehaald voor het opbouwen van 30 minuten achterelkaar joggen in 2 maanden. Uiteindelijk loop ik nu 3 keer per week een halfuur. Gedurende deze 2 maanden ben ik dus 7 kilo afgevallen, zelf ben ik daar hartstikke tevreden over en ik kan het iedereen aanbevelen. 7 kilo in 2 maanden lijkt misschien niet op snel afvallen, maar het zijn wel kilo’s die er afblijven en ik heb ook niet echt hoeven afzien. En daar zit volgens mij ook de kracht, als je het jezelf te zwaar maakt hou je het toch niet vol.

Succes met het snel afvallen!

Ik hoop je genoeg geïnformeerd te hebben met de bovenstaande tips en/of informatie om snel af te vallen en ik wens je veel succes met het snel afvallen zodat je snel jouw uiteindelijke doel bereikt. En let op: Geef niet toe aan de verleiding die kan ontstaan als je andere mensen ziet eten, want dan ben je weer terug bij af!

Succesvol snel afvallen vooral een kwestie van dieet en meer bewegen.

Als je snel wilt afvallen is een de combinatie van dieet en meer bewegen onvermijdelijk.

disclaimer | privacy | © 2020 | ikwil-afvallen.nl | sitemap