Afvallen

Afvallen dag 1

Het is niet de eerste keer dat ik begin met afvallen en waarschijnlijk ook niet de laatste. Om mezelf te dwingen het afvallen serieus te nemen zal ik zo goed en zo kwaad als het gaat proberen de vorderingen en tegenslagen bij het afvallen op deze website proberen bij te houden.

Afvallen, het is weer zo ver!

Oké daar gaat ie eerst maar de getallen:

Mijn lichamelijk curriculum Vitae. Een half jaar geleden woog ik nog 65 kg. Voornaamste oorzaak dat ik zoveel ben aangekomen; minder beweging en teveel eten.

Afvallen, mijn doel

Mijn streefgewicht is 65 kg. Dat betekend 10 kilo eraf. Een kilo per week afvallen schijnt al behoorlijk moeilijk te zijn dus geef ik mezelf drie maanden de tijd. Vandaag is de eerste dag ik ga beginnen met afvallen.

Afvallen, hoe ga ik het aanpakken

Eén van de dingen die me inmiddels wel duidelijk is, is dat duurzaam afvallen een kwestie is van een goed leefbaar afval schema. Ik ben ook wel eens 2 kilo in een week afgevallen met een paar zakjes poeder eten en verder niks, helaas zaten deze kilo's er ook weer net zo makkelijk aan dergelijke afval methodes zijn in ieder geval voor mij gewoon niet vol te houden. Ik wil meer bewegen, normaal eten en minder "lekkere trek eten".

Afvallen, wat moet ik veranderen

Ik ben een snoeper en ook nog eens één die geen maat kan houden. Als er drop in huis is dan gaat dat dezelfde dag nog op. Als ik chips eet gaat de zak leeg. Als ik eenmaal overstag ga kan het me allemaal geen fuck meer schelen en gaan alle remmen los. Met name ‘s avonds tegen een uur of elf krijg ik honger en ben ik veelvuldig in de keuken te vinden. Veel slechter schijnt het niet kunnen, nog even een paar boterhammen vlak voor dat je naar bed gaat.

Wat moet ik veranderen? Ik wil gewoon 3 keer per dag eten. Ontbijt, 2 boterhammen met wat dan ook een glaasje magere melk en 2 kopjes koffie. Middag eten 4 botterhammen 2 glazen magere melk en een bakje koffie. Avond eten whatever moeders voorzet, een mager toetje en jawel twee bakjes koffie. Verder NIETS, geen koekjes, drop, chips of wat dan ook. Klinkt misschien niet echt als een streng dieet maar het zou toch moeten werken. Het is lang vol te houden (hoop ik) en het is aanzienlijk minder dan wat ik nu binnen krijg.

Aan de etenskant ga ik dus minderen, de andere component van mijn afval strategie is meer bewegen. Ik ben van huis uit geen sportbeest, meer bewegen is best een opgave. Komende dagen moet blijken hoe ik hier een beetje invulling aan ga geven. Afvallen, het begin is er ik begin met goede moet nu maar hopen dat we ik het weet vol te houden.

Afvallen, het is weer zo ver!

Afvallen, het is weer zo ver!

disclaimer | privacy | © 2020 | ikwil-afvallen.nl | sitemap